Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως κάθε μέρα μπανάνα

Η γνωστή παροιμία μπορεί να λέει ότι “ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα”, όμως εμείς έχουμε βάσιμες υποψίες ότι και η μπανάνα είναι εξαιρετική διατροφική συνήθεια. Παρακάτω μπορείς να δεις τα οφέλη του να την υιοθετείς σε καθημερινή βάση.

1. Θα νιώθεις καλύτερα

Δεν είναι μόνο το σχήμα τους που μοιάζει με χαμόγελο. Η βιταμίνη B9 ή αλλιώς το φυλλικό οξύ που περιέχει, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

2. Θα έχεις πιο ποιοτικό ύπνο

Η τρυπτοφάνη που περιέχεται στην μπανάνα, παράγει την μελατονίνη. Σε περίπτωση που δεν το ξέρεις, η μελατονίνη σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να ρυθμίσεις τον ύπνο σου.

3. Θα ξεφουσκώσεις

Αν η κοιλιά σου είναι διαρκώς πρησμένη, δοκίμασε να τρως μπανάνα. Μια ή και δύο την ημέρα, είναι αρκετές για να μειώσουν κατά 50% το πρήξιμο σου. Έρευνα το έχει διαπιστώσει, δεν το βγάλαμε από το κεφάλι μας.

4. Θα νιώθεις λιγότερο άγχος 

Η B9, η τρυπτοφάνη και η νορεπινεφρίνη που περιέχονται στη μπανάνα, θα σε βοηθήσουν να είσαι λιγότερο αγχωμένη.

5. Θα ξεπιαστείς ευκολότερα

Αν πηγαίνεις γυμναστήριο και γυρνάς κάθε τόσο πιασμένη, χρειάζεσαι αυτό το φρούτο για να αναρρώσεις γρηγορότερα. Το ποτάσιο που περιέχει, θα δώσει στους μύες σου την ανακούφιση που χρειάζονται.

6. Θα αποτοξινωθείς

Η πηκτίνη που περιέχει είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό.

7. Θα βλέπεις καλύτερα

Στη μπανάνα θα βρεις βιταμίνες A και C, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές και ενισχύουν φυσικά το δέρμα και την όραση. Επίσης έχουν β καροτένιο που βοηθάει τα κύτταρα και διορθώνει βλάβες. Επίσης, έχουν λουτεΐνη που βοηθά στην πρόληψη για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

8. Θα ανεβάσεις το σίδηρο σου

Το χαμηλό σίδηρο, όπως ξέρεις μπορεί να φέρει ατονία. Το σίδηρο μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα σου, άρα οφείλεις να τσεκάρεις τα επίπεδα του και να προσπαθείς πάντα να το έχεις εντός ορίων. Η μπανάνα θα σε βοηθήσει.

9. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια

Δεν είναι τυχαίο που οι μαραθωνοδρόμοι τρώνε μια μπανάνα πριν την αφετηρία. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε γλυκόζη, η οποία δίνει ενέργεια.

10. Θα χωνεύεις ευκολότερα

Αν νιώθεις πάντα μια δυσφορία μετά το φαγητό και δυσκολεύεσαι να χωνέψεις, βάλε στη διατροφή σου τη μπανάνα γιατί είναι εξαιρετική πηγή προβιοτικών. Το γαστρεντερολογικό σου θα λειτουργεί καλύτερα.